top of page

MIJN VERHAAL

Al zolang ik me kan herinneren hebben twee passies me nooit los gelaten: mens en dier. Geen wonder dus, dat ik na het voltooien van mijn master Klinische - en Gezondheidspsychologie aan de KULeuven, koos voor een bijkomende opleiding tot dierengedragstherapeut. Het bleef kriebelen om beide passies te combineren, en zo kreeg Ekwoes stilaan vorm.

Binnen Ekwoes focus ik me op angsten. Omdat ik een wetenschappelijk gebaseerde aanpak belangrijk vind, werk ik voornamelijk volgens de principes van de gedragstherapie. Dit houdt in dat we zeker samen kijken naar context en ontstaansfactoren, maar dat onze focus ligt op een toekomstgerichte actietendens en we dan ook samen aan de slag gaan om een proces van verandering in gang te zetten.

Waar nodig en indien gewenst roep ik de hulp in van mijn trouwe viervoeters: twee paarden en een hondje. Zij zijn gedroomde co-therapeuten wanneer het aankomt op onderwerpen zoals assertiviteit, dierenfobieën, bang zijn om grenzen te stellen,... Ze kunnen ons inzichten doen verwerven en ons leren voelen en zien, waar woorden soms tekort schieten.

Ekwoes wil een plek zijn waar kwaliteit en warmte hand in hand gaan, waar wetenschap en werken vanuit het hart elkaar vinden, een plek waar vernieuwing en tot rust komen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
 

 Waar een wil is, is een weg, zegt men.

En ik ben vastbesloten om die weg te bewandelen. 

 

Josephine Jammaers
- klinisch psychologe-

__optimized__60755__DSC0331 2.jpg

CONTACT

Een kennismakingsgesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend. 

Benieuwd naar meer? Of een specifieke vraag?

Geef gerust een seintje!

Josephine Jammaers
- klinisch psychologe-

Success! Message received.

bottom of page